Hoorhulpen

Informatie over de verschillende hoorhulpen en hoe die verbetering kunnen bieden voor uw gehoor aan de telefoon, tijdens het televisie kijken, luisteren naar muziek of bij het volgen van een college.

Hoorhulpen, ook wel hoorversterkers genoemd, zijn bedoeld om uw gehoor te verbeteren in specifieke situaties, zoals aan de telefoon, tijdens het luisteren naar de televisie of radio, tijdens colleges of in een klaslokaal. Ze kunnen los worden gebruikt of ter ondersteuning van de voordelen van reeds aanwezige hoortechnologie. Hoorhulpen kunnen helpen om het verstaan van spraak te verbeteren en uw zelfvertrouwen en luisterplezier te verhogen in de volgende situaties:

Televisiekijken

Infraroodsystemen maken gebruik van infrarode lichtgolven voor verzending vanaf de televisie naar uw persoonlijke ontvanger. Dat betekent dat de televisie kan worden afgesteld op een volume dat ook prettig is voor uw vrienden en gezin, terwijl u het volume op uw ontvanger kunt instellen op het niveau dat juist is voor u. Infraroodsystemen kunnen ook worden gebruikt in grotere ruimtes, zoals de bioscoop.

Colleges/klaslokalen

Persoonlijke FM-systemen omzeilen de problemen van achtergrondgeluiden, afstand en een slechte akoestiek doordat ze het geluid rechtstreeks naar u verzenden. Elk systeem bestaat uit een zendermicrofoon, die door de spreker wordt gebruikt, en een ontvanger, die u zelf draagt. De zender stuurt geluid via een speciale FM-frequentie naar de ontvanger, die het geluid vervolgens verzendt naar uw hooroplossing of naar een headset. U kunt het volume van uw persoonlijke FM-systeem afstemmen overeenkomstig uw behoeften.

Persoonlijke FM-systemen kunnen ook worden gebruikt in vergaderruimten van bedrijven, theaters, verpleeghuizen, gebedsruimten, musea en in andere ruimten voor openbare en besloten evenementen.

Luisteren in openbare gelegenheden

Ringleidingsystemen creëren een elektromagnetisch veld om een ruimte heen zodat het geluid dat via de luidsprekers wordt geproduceerd draadloos beschikbaar is. U kunt eenvoudig afstemmen op het geluidssignaal door de instelling voor de zendspoel op uw hooroplossing te activeren. Vervolgens kunt u uw persoonlijke instellingen regelen voor de geluidskwaliteit.

Ringleidingsystemen worden het meest gebruikt in openbare gelegenheden, zoals theaters, musea, bibliotheken en gebedsruimten, maar kunnen ook worden aangeschaft voor individueel gebruik.

Een-op-eencommunicatie

Persoonlijke luistersystemen worden gebruikt om de geluidskwaliteit te verbeteren bij persoonlijke gesprekken of bij colleges, zodat u de vragen van de mensen uit het publiek kunt verstaan. De persoon spreekt in een microfoon en het geluid wordt versterkt en rechtstreeks doorgestuurd naar uw hooroplossing of headset.

Telefoongesprekken

Sommige hoorhulpen kunnen met telefoons worden verbonden om het geluid van de spreker luider te maken, feedback en achtergrondgeluiden te dempen, en de helderheid van spraak te verbeteren. Die hoorhulpen kunnen rechtstreeks of draadloos door middel van zendspoeltechnologie worden aangesloten op uw hooroplossing. Ook kunt u een versterkte telefoon aanschaffen met verschillende frequentieweergaven.

Naar muziek luisteren

Er bestaan andere hoorhulpen waarmee muziekspelers en zelfs het geluid in speciaal daarvoor uitgeruste theaters rechtstreeks kunnen worden verbonden met uw hooroplossing.

Andere apparaten

Er zijn veel andere hoorhulpen op de markt, waaronder versterkte antwoordapparaten, piepersystemen, trilwekkers en extra luide deurbellen.


Vind een hoorspecialist in uw regio voor meer informatie over de verschillende hoorhulpen en hoe die u kunnen helpen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor educatieve doeleinden en dient niet ter vervanging van medisch advies. Raadpleeg een hoorspecialist voor de diagnose van een gehoor- of gezondheidsprobleem.

Gratis informatiepakket

Ontvang een gratis informatiepakket over gezond gehoor en mogelijke hooroplossingen.

Vraag nu uw informatiepakket aan