Verhalen van gebruikers van cochleaire implantaten

Een oplossing vinden voor uw gehoorverlies heeft heel wat voordelen. Vaak worden die echter pas duidelijk wanneer u het persoonlijke verhaal leest van iemand die een hooroplossing vond. Hier vindt u verhalen van gebruikers van cochleaire implantaten en beengeleidende implantaatsystemen. Zij vertellen hoe hun hooroplossing hun leven positief heeft veranderd.

Dionne

Dionne draagt sinds 2015 een cochleair implantaat. Voor ze haar implantaat kreeg, hield ze zich altijd voor dat ze dat niet nodig had. Nu vindt ze dat haar CI haar wereld heeft vergroot en een socialer mens van haar heeft gemaakt.

Lees het verhaal van Dionne

Lydia

Voor Lydia in 2011 haar cochleair implantaat kreeg, was ze gereserveerd en teruggetrokken. Ze had al haar energie nodig voor haar werk. Nu kan ze ontspannen praten met familie, vrienden en collega’s, en op mensen afstappen die ze niet kent om een gesprek te beginnen.

Lees het verhaal van Lydia

Frank

Frank hoorde vanaf de lagere school steeds slechter. In 2013 kreeg hij een cochleair implantaat, dat hem hielp zijn zelfvertrouwen, zelfstandigheid en zijn sociale leven terug te krijgen. Zijn cochleair implantaat en de geluidsprocessor zijn inmiddels onmisbaar, ze zijn een stukje geworden dat bij hem hoort.

Lees het verhaal van Frank

Leo

Dertig jaar geleden werd het gehoor van Leo steeds minder door de ziekte van Menière en otosclerose. Hij kreeg in 2015 een cochleair implantaat en zegt dat nu iedere dag horen met een CI een fantastische belevenis is: vogels horen fluiten, een horloge horen tikken, tv-programma’s volgen zonder ondertiteling.

Lees het verhaal van Leo

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor educatieve doeleinden en dient niet ter vervanging van medisch advies. Raadpleeg een hoorspecialist voor de diagnose van een gehoor- of gezondheidsprobleem.

Neem deel aan een informatiebijeenkomst

Neem deel aan een gratis informatiebijeenkomst over cochleaire implantatie of horen via beengeleiding in uw buurt.

Zoek een bijeenkomst in uw buurt